Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Πώς να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά σας!!!!
Γεια σας!!! Τι κάνετε; Πως κυλά το σαββατοκύριακο σας; Ελπίζω τέλεια!!! Σήμερα αποφάσισα να επιστρέψω με ένα ακόμη  «how to…» post που πιστεύω πως θα σας αρέσει πολύ.
 Έτσι λοιπόν αποφάσισα να σας δώσω τις δικές μου συμβουλές για το πώς να βάψετε μόνες σας τα μαλλάκια σας. Εδώ και ένα χρόνο βάφω μόνη μου τα μαλλιά μου και αυτό γιατί ειλικρινά πιστεύω πως τα κομμωτήρια το έχουν ξεφτιλίσει με τις τιμές τους. Σίγουρα είναι μία υπηρεσία που μας φτιάχνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα αλλά δεν πιστεύω πως αξίζει τα 100 – 150 ευρώ ( το ποσό περιλαμβάνει μόνο βαφή και μάσκα ενυδάτωσης). Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το τολμήσω μόνη μου και το αποτέλεσμα με δικαίωσε!!! Στον χρόνο αυτό λοιπόν εφάρμοσα  διάφορες τεχνικές και σας παρουσιάζω αυτές που έκαναν το εγχείρημα μου απείρως πιο εύκολο.
1.       Χτενίστε πολύ καλά τα μαλλιά σας πριν το βάψιμο.
Η σωστή αρχή είναι τα πάντα!!! Εάν έχετε χτενίσει σωστά τα μαλλιά σας δεν θα πέσετε πάνω σε κόμπους που μπορούν ακόμη και να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.
2.       Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τέσσερα τμήματα.
Εγώ κάνω την κεντρική χωρίστρα από το μέτωπο έως τον αυχένα και τα δύο τμήματα που προκύπτουν τα χωρίζω στη μέση. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε πιο σωστή εφαρμογή της βαφής στις ρίζες των μαλλιών σας. Μην ξεχάσετε να περάσετε λίγη βαζελίνη στο περίγραμμα του κεφαλιού σας. Κανείς δεν θέλει αντιαισθητικούς λεκέδες.
3.       Εάν έχετε βάψει ξανά στο παρελθόν τα μαλλιά σας και το μόνο που θέλετε είναι να ‘’περάσετε’’ τη ρίζα εφαρμόστε τη βαφή στη ρίζα, αφήστε την όση ώρα χρειάζεται, και 15 λεπτά πριν λουστείτε ψεκάστε με λίγο νερό τα μαλλιά σας και χτενίστε τα. Με αυτό τον τρόπο θα ανανεώσετε και το χρώμα στις άκρες χωρίς να χρειαστεί να ταλαιπωρήσετε περισσότερο τα μαλλιά σας.
4.       Εάν το χρώμα που επιλέξατε είναι ξανθό καλό θα ήταν να τυλίξετε τα μαλλιά σας με λίγο αλουμινόχαρτο και να τα ζεστάνετε κατά διαστήματα  κατά την αναμονή. Χρησιμοποιήστε πιστολάκι μαλλιών όχι όμως στην πολύ ζεστή ‘’σκάλα’’. Φυσικά και μπορείτε να το κάνετε και στα υπόλοιπα χρώματα απλώς στο ξανθό είναι σχεδόν απαραίτητο.
5.       Μόλις έρθει η ώρα να λουστείτε θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως το χρώμα έχει φύγει εντελώς από το κεφάλι σας. Σημειώστε πως το μόνο που μπορεί να βγάλει τους λεκέδες από το μέτωπό σας είναι η ίδια η βαφή για αυτό ρίξτε λίγο νερό στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ στο κεφάλι σας τρίβοντας καλά τους λεκέδες θα εξαφανιστούν εντελώς.
Extra tip: εάν βάψατε ξανθά τα μαλλιά σας κάντε υπομονή και ξεπλύνετε τα με κρύο νερό. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην πορτοκαλίσει το χρώμα σας. Μετά μπορείτε να λουστείτε κανονικά με ζεστό νερό.
Αυτά από εμένα ελπίζω να σας βοήθησα κάπως!!! Εάν το δοκιμάσετε περιμένω εντυπώσεις!!!
Φιλάκια πολλά…
Xoxo
Fotini.!